British Army Knife

Artikel 1 van 1
€ 49,95 € 39,95 (inclusief btw)

British Army 3-delig zakmes. Een icoon van het Britse leger.
Inclusief groot lemmet, flesopener, blikopener, schroevendraaier, marlijnpin, sleutelring.

Lemmet: 60 mm
Gesloten: 95 mm
Open: 155 mm

De maker inSheffield, de Eggington Group, noemt het mes "het naakte mes". Ze zeggen daarover:

Het roestvrijstalen Britse zakmes van Joseph Rodgers is gemaakt volgens de strenge eisen van het Britse Ministerie van Defensie en volgens het NAVO-voorraadnummer: 7340 99975 7403.

Deze stoere, ruwe tool is puur functioneel; het heeft niet eens een bedekt handvat, maar toont in plaats daarvan trots de klinknagels van de maker. De MOD beschrijft het als een mes voor algemeen gebruik voor snij-, blikopening- en rigging-taken. Het heeft ook een geïntegreerde schroevendraaier.

Het merk Joseph Rodgers is gevestigd in Sheffield, het traditionele stalen hart van Engeland, en heeft een verbazingwekkende geschiedenis. Niemand lijkt zeker te weten wanneer Joseph daadwerkelijk begon als messenmaker en maker van zakmessen, maar zijn zonen, Maurice en Joseph, erfden het bedrijf in 1730. Het bedrijf werd een van de grootste messenmakers ter wereld en werden benoemde Royal Cutler tot vijf opeenvolgende vorsten: George IV, William IV, Queen Victoria, Edward II en George V. Het merk is sinds 1986 eigendom van de Egginton Group.

Dit stoere gereedschap heeft een schaapvoetmes, wat betekent dat het een rechte scherpe rand heeft, en een rechte, saaie achterrand die aan het einde naar de snijkant toe buigt. De botte rand kan indien nodig veilig met de vingers worden vastgehouden. Het schaapvoetmes werd oorspronkelijk gebruikt voor het trimmen van schaapshoeven en lijkt niet op de voet van een schaap. Het is ook vrijwel onmogelijk om met dit mes iemand of jezelf neer te steken.

De marlinspike is niet bedoeld voor het verwijderen van stenen uit paardenhoeven - het is een hulpmiddel dat wordt gebruikt bij touwwerk, oorspronkelijk maritiem touwwerk. Het wordt gebruikt als een hefboom om de strengen te openen bij het vormen van ogen, of het inbrengen van voorwerpen in de lijn van het touw. Het kan knopen losmaken. Er is een grote, langsnavelige vis die zijn naam te danken heeft aan de Marlinspike.

De blikopener opent blikken en de schroevendraaier is een schroevendraaier. Aan het uiteinde van het handvat zit een beugel, zodat u een gevlochten paracord lanyard kunt bevestigen.

Het mes vraagt ​​je alleen om zijn scharnierende delen in te oliën, en het zal zijn taken voor altijd vervullen. Op een dag zullen je kleinkinderen het in je gereedschapstas vinden en denken: "Dat is handig, hij is van mij!."

© 2016 - 2022 RotterdamKnives | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.