DMT Sharpening Card (Coarse)

Artikelnummer: DMTCARD-BLUE
Artikel 10 van 18
€ 19,95 (inclusief btw)

Deze compacte slijpsteen met diamanten slijpoppervlak is door het creditcardformaat zelfs in een portefeuille mee te nemen. Dat maakt ze ideaal voor iedereen die altijd een vlijmscherp mes wil gebruiken. Deze stenen hebben niet het bekende gaatjespatroon van DMT. Dit heeft als voordeel dat bijvoorbeeld kleine beiteltjes of andere kleine voorwerpen geslepen kunnen worden zonder dat ze blijven steken in de gaatjes.

Informatie over korrelgrootte DMT slijpstenen De korrelgrootte van een diamantsteen en een watersteen zijn niet zonder meer te vergelijken. Dit komt doordat de constructie en gebruikte materialen wezenlijk anders zijn. Bij een watersteen zijn de slijpkorrels opgenomen in de steen. Deze korrels komen tijdens het slijpen ook los van de steen in een soort slijppasta die ontstaat. Bij een diamantsteen liggen de diamanten vast in het oppervlakte van de steen.

Belangrijk om te weten
Bij de slijpstenen van DMT kan je kiezen om droog of nat te slijpen. Het voordeel van nat slijpen is dat de steen gesmeerd wordt en slijpresten worden afgevoerd. Gebruik alleen water en nooit olie als je nat wilt slijpen. Verder is het goed om te weten dat een diamanten slijpsteen moet worden ingeslepen. Een nieuwe slijpsteen heeft een net iets te grove werking. Pas na 5 tot 10 messen heeft de steen zijn definitieve werking.

Specificaties

Merk: DMT
Serie: Pocket models
Lengte: 8.3 cm
Breedte: 5.1 cm
Hoogte: 0.13 cm
Lengte bruikbare deel: 8.3 cm
Breedte bruikbare deel: 5.1 cm
Hoogte bruikbare deel: 0.13 cm
Gewicht: 30 gram
Gebruiken met water: nee
Slijpmiddel: diamant
Kleur: blauw

© 2016 - 2024 RotterdamKnives | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel