Soorten Amerikaanse zakmessen

Artikel 1 van 31 Volgende

Amerika kent een aantal traditionele ontwerpen voor zakmessen. De meeste fabrikanten maken nog steeds messen volgens deze ontwerpen, al is dit beperkt tot de messen die echt bestemd zijn om "op zak" te worden gedragen.

 

De Barlow

De Barlow krijgt zijn naam van een Engesle heer die het ontwerp ooit maakte. Naar verluid kreeg George Washintgton een Barlow van zijn moeder als beloning voor goed gedrag. De Barlow heeft meestal een ovale vorm en heeft twee lemmeten, een clip point en een pen point.

De Canoe

Ofwel, de kano, omdat het mes de vorm heeft van een kano. Meestal heeft het mes een drop point en een pen point.

De Congress

De congress krijgt zijn naam van het feit dat er vier lemmeten zijn die allemaal samenkomen ("congress") in het midden van het mes. De lemmeten zijn meestal  een spear point, een sheepsfoot, een coping lemmet en een pen punt. 

De Peanut

Meestal omdat het gaat om een klein mesje. Het mes heeft meestal twee lemmeten, een clip point en een drop point aan hetzelfde uiteinde.

De Sodbuster

Dit is het traditionele mes van de werkende man, met slechts 1 lemmet. Door zijn bestemming is het mes meestal goed geprijsd en robust gebouwd.

De Stockman

Traditioneel is dit het mes van de cowboy. Het mes heeft drie lemmeten, meestal een clip point, een sheepsfoot en een spey. 

De Trapper

De naam zegt het al, dit mes was bedoeld voor trappers. Het mes heeft twee lemmeten die (kennelijk) handig zijn bij het ontweiden van dieren, een clip point en een spey. 

© 2016 - 2021 RotterdamKnives | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.