Interrail - een avontuur die je niet mag missen

Vorige Artikel 4 van 9 Volgende

Als jonge persoon in de jaren 70 kon je een maand lang met een "Interrail" ticket onbeperkt met de trein door Europa reizen voor slechts 33 Engelse ponden. (Twee jaar eerder was het maar 20 pond).

Wat een fantastisch systeem! Je moest alleen een boekje bijhouden van je vertrekpunt en je bestemming, en je kon door heel Europa reizen. Zie voor voorbeelden een paar pagina's uit onze Interrail ticket uit 1973.

Nu hadden (en hebben) jongeren vaak niet zoveel geld, en zodoende werd de trein vaak ook een slaapplaats. Als je nergens had om te slapen, dan pakte je gewoon de nachttrein (een zitplaats, natuurlijk, geen couchette, maar wel warm, droog en veilig) en je werd wakker heel ergens anders.  Soms was het een kwestie van pendelen tussen bijvoorbeeld Madrid en Barcelona. Zo kon je een paar dagen in beide steden doorbrengen.

Uiteraard moest je "uit je rugzak" leven, maar dat hoorde er natuurlijk bij. 

Wat nog mooier is, is dat Interrail nog bestaat!  En zo te zien, terwijl het destijds aan jongeren was voorbehouden, zijn er nu varianten voor mensen van alle leeftijden.

Een maand lang vrij reizen kost geen 33 pond meer, maar vanaf 500 euro. Dat is nog steeds spotgoedkoop voor een maand lang elke dag reizen. En als je kiest om niet iedere dag te reizen, dan wordt het nog veel goedkoper.

Alle mogelijkheden en voorwaarden zijn te vinden op https://www.interrail.eu/en/interrail-passes/global-pass 

Kijk maar of het iets voor jou is - voor na de Corona tijd. Wij hebben het bijna 50 jaar geleden gedaan en denken er nog steeds met enorm veel plezier aan terug.

Maak je eigen avontuur! Een ticket, wat zakgeld, veel meer heb je niet nodig - behalve een maandje vrij en een avontuurlijke geest ....

© 2016 - 2023 RotterdamKnives | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel